ТАК МАЄ ДІЯТИ МІНСТЕЦЯ, А НЕ ЛИШЕ ТЯГНИБОК…

Німецький апеляційний суд визнав винним редактора видання Sueddeutsche Zeitung у поширенні наклепу щодо лідера ВО “Свобода” Олега Тягнибока та присудив 3000 євро моральної компенсації. Ці кошти перерахували у Фонд підтримки біженців з України, розташованому в Бонні. Про це на прес-конференції у Києві заявив адвокат Тягнибока у суді Ульріх Буш.

Приводом для позову стала публікація статті про лідера “Свободи”, в якій наведені неіснуючі цитати Тягнибока ксенофобського змісту. Зрештою, суд визначив, що Тягнибока скомпрометували, а його репутації нанесли шкоду. “Ідеться про брехню, образу і намагання всіляко принизити”, – заявив Буш.

Сам голова ВО “Свобода” заявив, що задоволений рішенням суду. Він припускає, що матеріал у німецькому виданні міг бути одним із наслідків пропагандистської кампанії, яку організувала Росія.

“Кремль через своїх лобістів, через депутатів, через підкотрольні медіа цілеспрямовано знищує імідж України у світі. На горіхи отримала і “Свобода”, як один із активних учасників політичних процесів”, – вважає Тягнибок.

“Дуже важливо, що ми зробили перший крок. Це не перемога “Свободи”, а приклад того, як Україна повинна захищатися на міжнародній арені від агресивної інформаційної війни, яку веде Путін”, – зазначив політик. На його думку, українська влада недостатньо активно протистоїть російській пропаганді за кордоном. Він пригадав, як на початку року французький Canal+ показав фільм “Україна, маски революції”, в якому спотворювалися факти і стверджували, що події на Майдані зрежисовані Америкою. За словами Тягнибока, реакція української влади була “млявою”.

Нагадаємо, у червні 2014 року голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок подав позов до суду на газету Sueddeutsche Zeitung. Суд першої інстанції визнав редактора видання винним у розповсюджені наклепу і присудив штраф у 1000 євро. Апеляційний суд залишив чинним попереднє рішення та збільшив суму штрафу до 3000 євро.

16/09/2016

55e5fa1d9a0f2_2482

Поділитися