• Home »
  • Новини »
  • Зеленський заявив, що готовий на примирення з Польщею щодо історичних моментів…

Зеленський заявив, що готовий на примирення з Польщею щодо історичних моментів…

Зеленський зазначив, що Україна і Польща мають спільне розуміння загроз, які несе Росія

Президент України Володимир Зеленський заявив, що налаштований на недопущення домінування тематики складних періодів історії українсько-польських відносин
Про це повідомляє пресслужба президента.

«Я налаштований на сприйняття процесу примирення й недопущення домінування тематики складних моментів історії українсько-польських взаємин на порядку денному стратегічного партнерства України та Польщі», – додав Президент.

Зеленський наголосив, що із вдячністю прийняв запрошення Президента Польщі здійснити візит до Варшави.

«Сподіваюсь і вірю, що ми спільними зусиллями творитимемо історію успіху щирих відносин дружби і партнерської взаємодії між Україною та Польщею. Я переконаний, що перелік наших спільних цілей, інтересів і проектів, які ми разом захищатимемо й реалізовуватимемо, зокрема на європейському рівні, тільки розширюватиметься. У цьому є покликання нашого стратегічного партнерства та спільного майбутнього», – підкреслив президент.

«Ми маємо зберегти нашу єдність, щоб наш спільний голос було почуто і враховано у загальноєвропейському контексті. Ми маємо спільне розуміння глибини загроз, які несе для всієї Європи Росія, і разом боремося за те, щоб ЄС залишався єдиним і солідарним з Україною у боротьбі проти агресії», – зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що завдяки консолідованій позиції вдалося залучити Євросоюз до більш активних дій щодо протидії впливу Росії на виборчі процеси в ЄС та Україні.

За словами глави держави, іншим важливим напрямом взаємодії України та Польщі на європейському рівні є питання енергетичної безпеки, збереження стратегічної ролі української ГТС та протидія «Північному потоку-2».

https://glavcom.ua/news/zelenskiy-zayaviv-shcho-gotoviy-na-primirennya-z-polshcheyu-shchodo-istorichnih-momentiv-599396.html?fbclid=IwAR1ABQl3JdyjuoGbdWvbN9J5M521Djpw4-tGrpMwp1JTku8VzhGJS16wW4M

05.06.2019.

5f47023-1

Поділитися