ВІД КРИМУ ДО ГОЛАНСЬКИХ ВИСОТ…

Я для того напоминаю вам обо всем этом,

чтобы вы, прежде чем пойдете воевать за хабадников или иудеев,

потому что именно такая война нас ждет в Украине,

сами позаботились о своей безопасности.

http://una-unso.com/korysno-znaty/vybory-v-ukrayini-tse-vijna-habada-z-yudeyamy.html

Вікторія Нуланд: «Ми почали турбуватися про можливе вторгнення Росії до Криму в грудні 2013 року. Було багато приготувань ». Те що Росія забере Крим було відомо з 1992 року.  Бездарному українському керівництву це не вкладалося в голові. Однак воно наважилося тоді звернутися до США і просити допомоги. Алгоритм допомоги було розроблено , але втілити його не встигли. Єльцин розстріляв парламент, після чого йому вже не до Криму було, і все спустили на гальма. Ці ж американці  у 2014 му подзвонили до Києва і попередили, що через два тижні Путін забере Крим, вони ж і запропонували розіграти той варіант, про який ще в 1992 році домовлялися. Однак Турчинову не був потрібен той Крим настільки, що він пішов на пряму його здачу. Про те, чому Крим не був потрібен  Турчинову – пізніше.

А от  сьогодні Трамп написав твіт, в якому заявив, що настав час визнати повноправний суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами. Стає зрозумілим , що Трамп таким чином готує  грунт для Путіна по Криму. Першим, до кого дійшла вся суть того, що відбувається був Майкл Макфол. Він відразу ж написав про те, що це подарунок Путіну  від Трампа. І мав рацію. Коротше кажучи, виграли як євреї, так і особисто Путін. В Ізраїлі 9 квітня вибори  Трамп зробив своєму дружбану Нетаньяху подарунок, як раз до його візиту до Вашингтона 25-26 березня.  Крим знову став розмінною монетою. Так що Хорошковський не випадково в Ізраїль мотався. А євангеліст Франклін Грем, який нещодавно побував у Москву, написав у Твіттері: «Я молюся про те, щоб демократи і республіканці тепер працювали разом, щоб вирішити проблеми, з якими стикається наша країна. Є так багато питань, які вимагають негайної уваги. Моліться зі мною, щоб Бог направляв, направляв і захищав президента Трампа і нашу націю ». 25% американців – євангелісти. З них 69% підтримують Трампа. Євангелісти найпотужніші лобісти Ізраїлю як Святої землі. Так що тут складна гра багатьох. І може це і була причина по якій Турчинову було плювати на Крим. Хабад завжди говорив, що ні Україна, ні Крим їм не потрібні, просто з їх допомогою вони торгуються з Путіним. Вчора Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над спірною територією Голанських висот. «Це був довгий термін, який повинен був відбутися багато десятиліть назад», – сказав він разом з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху в Білому домі.

                В  ООН вже сказали, що Трамп їм не указ. «Всі (глави МЗС країн – членів Організації ісламського співробітництва) приголомшені тим, що Дональд Трамп продовжує намагатися віддати расистському Ізраїлю те, що йому не належить: спочатку Аль-Кудс (Єрусалим), тепер Голани», – написав у Tвіттере міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф. Європа теж в шоці. Саудівці першими обурилися. Тут дуже тонка гра. Після розгрому ІГІЛ, Сирія у військовому плані і за допомогою Путіна стала серйозною бойовою армією, яка, звичайно ж, буде воювати за висоти. Та й крім сирійців є кому – Хезболла, Іран. І тут у Вована, який дружить з Нетаньяху, проблема. Йому потрібен Ізраїль і зовсім не потрібно воювати з ним на боці Сирії. Росія не хоче воювати з 

Ізраїлем на стороні Сирії. А вплив Росії там настільки великий, що Путін для них герой. Чого коштуватиме його імідж, якщо він почне захищати Ізраїль? Це психологічно для сирійців занадто складно. А як їх стримати? Тільки прикрившись Трампом. Якщо Штати впишуться, то Путін скаже, що він воювати зі Штатами не хоче. Так що Путіну це визнання висот потрібно більше, ніж Трампу. Інше питання в тому, хто після цих ігрищ Трампа і Хабаду буде слухати Штати?

28.03.2019.

5a3b81181f9f9-screenshot-5_1200

 

Поділитися