• Home »
  • Новини »
  • Москаль: офіс товариства угорської культури на Закарпатті намагалися підпалити ті хто підтримав закон про «бандерівську ідеологію»…

Москаль: офіс товариства угорської культури на Закарпатті намагалися підпалити ті хто підтримав закон про «бандерівську ідеологію»…

На Закарпатті правоохоронці встановили осіб, які намагалися підпалити офіс Товариства угорської культури в ніч на 4 лютого. Як заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, це громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації «Фаланга», члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків угруповань «ЛНР» і «ДНР».

Інформацію підтвердили і в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Це Адріан Марґлевскі 1 квітня 1996 року народження, мешканець міста Краків і Томаш Рафал Шімков’як 24 січня 1993 року народження, мешканець міста Бидгощ, – повідомив Геннадій Москаль. – Встановлено, як іноземці приїхали на Закарпаття через ПП «Ужгород» на словацько-українському кордоні, де поселилися і якими телефонами користувалися для координації дій».

У ніч на 4 лютого невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю у будівлю Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді. Ніхто не постраждав. Це сталося напередодні приїду високопосадовців міністерств України та Угорщини в Ужгород.

https://www.radiosvoboda.org/a/news/29053756.html

23.02.2018.

7eccb58ba7af06b5ac-77436862

 

Поділитися