• Home »
  • Новини »
  • Мін’юст у суді підтримав власників незаконного “храму” на руїнах Десятинної церкви від МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ!!!

Мін’юст у суді підтримав власників незаконного “храму” на руїнах Десятинної церкви від МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ!!!

Міністерство юстиції в суді, який відбувся 10 вересня, підтримало клопотання релігійної громади  Московського  патріархату , яка виступає за збереження незаконно встановлених споруд біля руїн Десятинної церкви.  Цікаво, скільки  коштувала ця оборудка  Кирилу та  скільки  міністр  від Народного Фронту  Петренко  поклав  у свою  кишеню?  Чи він поділився  з Яценюком?

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це в блозі пише журналіст Віолетта Кіртока.

Позови до Окружного адмінсуду міста Києва про визнання реєстрації МАФів на фундаменті Десятинної церкви незаконними подали народний депутат Ігор Луценко і дирекція Національного музею історії України, на території якого розташований фундамент Десятинної церкви. Обидва позови були об’єднані в одну справу, яка розглядається з березня цього року.

Вчора, 10 вересня, імовірно суд мав винести остаточне рішення.

“На засідання з’явилися всі, крім представників церкви. Був і Ігор Луценко, і особисто міністр культури Євген Нищук, і генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська … Переконавшись, що в залі зібралися всі, крім представників церкви, суддя зачитав клопотання від представника якраз цього третього, хто не не з’явився на засідання. У ньому зокрема зазначено: “Судом витребувати оригінали на каплицю площею 133 квадратні метри. Докази, які витребувані у християнської громади, впливають на об’єктивне рішення, тому прошу повернутися до надання можливостей храму надати додатковий час для надання потрібних документів “. Всі присутні сторони процесу, крім представника Мін’юсту, вважають, що всі необхідні документи, кореспонденція, яка велася між так званим Десятинним храмом і музеєм історії, в справі представлені. Більш того, розглянуті.

Але суддя, який, до речі, давав дозвіл на розгін Майдану взимку 2013 року, зазначив, що повідомлення про чергове засідання, яке вислали представникам церкви, повернулося “без вручення за вказаною адресою”.

Несподіванкою стали слова представника Міністерства юстиції: “Підтримуємо клопотання. Просимо надати стороні час для надання всіх документів”… Присутні видихнули, не повіривши в те, що почули. Навіть суддя  не повірив у те,  що почув….Суддя також запитав: ви підтримуєте клопотання третьої сторони чи не підтримуєте? Представник Мін’юсту не знітилася: підтримуємо. Мізансцена була гідна професійної вистави … “, – пише Кіртока.

13. 09. 2018.

https://ua.censor.net.ua/news/3085603/minyust_u_sudi_pidtrymav_vlasnykiv_nezakonnogo_hramu_na_ruyinah_desyatynnoyi_tserkvy

original

 

Поділитися