• Home »
  • Новини »
  • ХТО І ЧОМУ НАМАГАЄТЬСЯ УНИКНУТИ СВОЄЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ???

ХТО І ЧОМУ НАМАГАЄТЬСЯ УНИКНУТИ СВОЄЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ???

В Україні пропонують скасувати використання  по-батькові, оскільки вважають його рудиментом Радянського Союзу…???

Як стало відомо, все більше людей закликає політиків скасувати використання батькові. Таким чином, крім зручності в спілкуванні, Україна нібито стане ближчою до Європи???

«Ми відхрестилися від російського впливу, рухаємося в Європу, навіть в Казахстані вводять латиницю, щоб дистанціюватися від Рашки etc. Навіщо ці Гомель, Івановичі, Христофорович? Чому не пан Ігор, або пан Богдан, або пані Катерина? Красиво, сучасно, своєчасно! », – пишуть у соцмережах  якісь таємничі   анонімні ініціатори.

На думку кандидата історичних наук Ігоря Чорного, сьогодні по батькові поступово стає рудиментом, без якого можна обійтися. Як це відбувається в більшості європейських країн. Історики стверджують, що в даний час, коли крім прізвища у всіх базах даних даються і дати народження, без по батькові можна абсолютно спокійно обходитися.

Однак, до тих пір поки по батькові не будуть скасовані на державному рівні, вписувати в паспорт  останню можливу ідентифікацію національності  обов’язково. У паспортному столі розповіли, що чоловік може змінити ім’я або прізвище, однак отказатьсяя або змінити по батькові зараз він не має права.

Ініціатор законопроекту про скасування батькові Валерій Пацкан , кажуть румун  за національністю, пояснив, що плутанини, якій багато хто боїться, не виникне. «У нас були прецеденти – іноземці навіть без прізвища приходили, з документами, оформленими за законами своєї країни. Питання лише в тому, щоб не втратити ідентифікацію людини. Якщо людина прийшла і сказав, що він – Іванов Іван без по батькові, потрібно переконатися в тому, що Іванов Іван без батькові існує в природі і даний громадянин це саме він », – пояснив політик.

https://akcenty.com.ua/news/ukraintsy-perestanut-polzovatsya-otchestvom-ego-reshili-otmenit

22.02.2018.

konyukh_9

Поділитися