• Home »
  • Новини »
  • Гриневич повернула в школи підручник з двоглавим орлом і російським триколором. … Курва. Прибила б!!!

Гриневич повернула в школи підручник з двоглавим орлом і російським триколором. … Курва. Прибила б!!!

Про це пише у “Фейсбук” письменниця та громадська діячка Лариса Ніцой.

“Шок. ЩО. Це. Таке.  Гриневич повернула в школи підручник з двоглавим орлом і російським триколором. Два роки тому, зі скандалом, нам вдалося цей підручник зняти. Пам`ятаєте, Наталія Мельничук, Максим Потапчук, Олена Розвадовська, наш похід в Міністерство освіти. Ось і посилання на новину 2016 року, що МОН вилучає цей непотріб.

Сьогодні ці підручники знову в школах. Активістка Марина Зеленюк “накопала” на сайті міністерства освіти рекомендацію використовувати цей підручник сьогодні на уроках російської мови в 1-3 класах для шкіл з українською мовою навчання”, – пише Ніцой.

Рекомендація на сайті МОН – за посиланням. Згаданий підручник міститься у листі МОН від 20 серпня 2018 року про перелік навчальних програм, підручників та посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання у початкових класах закладів загальної середньої освіти з навчанням українською мовою.

“Що?! Школи з українською мовою навчання, перші класи, вчать мокшанську мову?! – обурюється письменниця. – Двоглавого орла і триколор? Наші маленькі українські дітки?! Відкрила сайт МОНу і пережила реальний шок. Я ж цей підручник два роки тому вилучила! Затряслися руки. Якби переді мною була в ту мить міністерка, я б не знаю, що їй зробила. Курва. Прибила б”.

Також Ніцой повідомила, що за цим фактом готує листи до ГПУ та СБУ.

11.09.2018

http://vgolos.com.ua/news/grynevych_povernula_v_shkoly_pidruchnyk_z_dvoglavym_orlom_i_rosiyskym_trykolorom_332505.html

13f2b244f8d9654b80fef939789df59a

 

Поділитися